Класичний рецепт дуже відомого італійського соусу. По такому традиційному рецепту соус песто готується вже більше 200 років. Зайве говорити, що, як і вся справжня італійська кухня, соус надзвичайно смачний.
Інгредієнти:
• Сир «Пармезан» - 100 р.
• Базилік - 2 пучка
• Оливкова олія - 200 мл.
• Кедрові горішки - 100 г.
• Часник - 4 зубчики
• Сіль - за смаком
Приготування:
• Зубчики часнику потрібно очистити і порізати великими шматочками.
• Беремо обидва пучка базиліка і промиваємо їх під водою. Краще, якщо це буде зелений базилік. У нього більш ніжний смак. Промиту базиліку даємо просохнути, і крупно нарізаємо.
• Сир «Пармезан» натираємо на крупній або середній тертці.
• Чистимо кедрові горішки, обсмажуємо їх на сковороді без масла. Робимо це, щоб у готовому блюді краще відчувався смак горіхів.
• Поміщаємо в блендер порізаний часник, базилік, сир, половину кедрових горішків і все перемішуємо з допомогою блендера до однорідної маси.
Приємного апетиту!