Готовий тартар можна знайти на полицях магазинів, але куди цікавіше приготувати його самому. За смаком соус тартар домашнього приготування, нічим не гірше магазинного. Готовий соус розрахований на одну порцію.
Інгредієнти:
• Яйце варене - 1 шт.
• Жовток сирої - 1 шт.
• Рослинне масло - близько 1/3 ст.
• Зелена цибуля - 0,5 ст. л.
• Гриби, мариновані - 1 шт. (маленький)
• Корнішони, солоні - 1 шт.
• Гірчиця - 18 р.
• Сметана - 3 ст. л.
• Сіль
• Цукор
• Лимонний сік або оцет - за смаком
Приготування:
• Зваріть яйця круто 8-10 хвилин. Білки відокремте від жовтків. Варені жовтки викладіть в окрему посудину і розітріть з гірчицею і сирими жовтками.
• Постійно збиваючи жовткову суміш, тонкою цівкою вливайте рослинне масло. Додайте дрібно порізані гриби, огірки, варені білки і столову ложку зеленого лука.
• В приготований соус викладіть сметану і все перемішайте. Посоліть, додайте цукру, за своїм розсудом, і лимонний сік.
• Готовий тартар подають до риби, яєць, шинки або відварного мови.
Приємного вам апетиту!