Важко буде знайти господиню, яка ні разу не готувала рибу. Але небагато знають, як надати страві неповторний аромат і яскравий смак. Пропоную вам соус до риби простий в приготуванні, і який ви не зможете забути, завдяки вишуканому смаку.
Отже, потрібно:
• Рибний бульйон (300мл.),
• Пшеничне борошно (1 ст. ложка),
• Вершки (400мл),
• Вершкове масло (1ст. ложка),
• Цибуля зелена (1 пучок),
• Мелений червоний перець, сіль.
Готуємо:
• Спочатку дрібно нарізаємо кріп, пасеруємо його з маслом протягом 3 хвилин. Залишаємо відстоюватися.
• Рибний бульйон, бажано свіжий, змішуємо з лимонним соком, варимо протягом 15 хвилин. По закінченню часу проціджуємо.
• Змішуємо бульйон з вершками і кропом. Доводимо до кипіння. Далі потрібно протерти борошно з маслом. Готову масу додати в бульйон. Дати загуснути, злегка помішуючи бульйон. Перець і сіль додаємо за смаком.
Соус подавати до смаженої, тушкованої та вареної риби.
Приємного вам апетиту!