Грибний соус - один з найсмачніших соусів. Готувати його дуже легко. У моєму рецепті з фото я вам розповім як готувати такий грибний соус.
Інгредієнти для рецепта «Грибний соус рецепт з фото»:
- Гриби білі свіжі 500.0 г
- Цибуля ріпчаста 1.0 шт
- Борошно пшеничне 20.0 г
- Сметана 200.0 г
- Олія соняшникова 40.0 мл
Як приготувати «Грибний соус рецепт з фото» в домашніх умовах
-
Заморожені гриби попередньо витягнути з морозилки і дати їм відтанути. Потім швидко промити у воді (у воді не залишати, так як гриби наберуться вологи). Ось все інгердіенти, які нам потрібні:
-
Дрібно нарізати цибулю. Гриби нарізаємо тоненькими пластинами. Розігріваємо в каструлі рослинне масло і засипаємо цибулю. Даємо йому підсмажитися до прозорості. Цибулю бажано нарізати якомога дрібніше. Крупно нарізану цибуля не виглядає в соусі. Після цибулі засипати нарізані гриби і обсмажити разом з цибулею на середньому вогні хвилин 5, постійно помішуючи. Потім додати ще води (150-200 гр) і дати потихеньку гаситися (або варитися) грибам.
-
Тим часом змішати борошно і сметану. У вказану кількість борошна додамо 100 гр сметани і добре розмішати до однорідності. Потім додамо борошно, що залишилося, кавову ложку паприки меленої і розмішаємо до гладкості (тобто, щоб не було грудок). Я це роблю занурювальним блендером.
-
До грибів, які гасяться, додамо ось цю сметану з борошном. Постійно помішувати. Соус відразу стає густим (таким він і має бути!). Додамо сіль, мелений перець - і соус готовий. Цей соус можна готувати також з печериць. Але, тоді для посилення грибного смаку додайте чайну ложку соєвого грибного соусу. Печериці самі по собі не дають запаху і смаку грибів. Вони злегка пріснуватих. У нас цей соус готують суто з білих грибів і подають разом з кнедликами. Кнедлики - це щось типу хліба, приготованих на пару. Також соус хороший з варениками, з картопляним пюре, з гречаною кашею.
Пригощайтесь!