Скоро настане період сокоруху у беріз, а це значить, що приходить пора пити березовий сік таким, який він буває тільки навесні, ще до розпускання бруньок. Але цей сік можна використовувати при приготуванні смачного напою - квас з березового соку. Давайте приготуємо дуже смачний березовий квас!
Варіант березового квасу №1
Беремо:
• Березовий сік - 1,5л (ПЕТ пляшка)
• Шипшина - 2ягоды
• Родзинки - 10ягод
• Цукор - 2ст.л.
• Лимон - 1 зубчик
Готуємо:
• Розливаємо по пляшках зібраний березовий сік, в кожну пляшку додаємо цукор, шипшина, родзинки, часточку лимона. Загвинчуємо кришкою і ставимо в прохолодне місце на 1-2 місяці.
Варіант березового квасу №2
Беремо:
• Березовий сік - 2,5л
• Цукор - ?ст.
• Родзинки-1горсть
• Кавові зерна - 1 жменя
•Марииский хліб - 2ломтика,
Готуємо:
• Маріїнський хліб підсмажуємо в тостері.
• Березовий сік наливаємо у 3-хлитровую банку, додаємо туди кавові зерна, цукор, родзинки, підсмажений хліб.
• Натягуємо на банку гумову рукавичку і знімаємо її, коли вона підніметься, зазвичай це відбувається вже на другу добу.
• Проціджуємо сік, розливаємо по пластикових пляшках, ставимо ще на два дні в холодильник або льох, після чого смачний освіжаючий напій буде готовий.
Приємного апетиту!