Традиційно цей сік радять пити вагітним жінкам і дітям, адже гранатовий сік дуже корисний для здоров'я саме для цієї категорії людей. Саме вони часто страждають від зниженого гемоглобіну. Але гранатовий сік досить широко використовується і при приготуванні дуже смачних м'ясних страв. Одну з них ми сьогодні і будемо готувати.
Свинина в гранатовому соку
Інгредієнти:
• Свинина (шийна частина) - 700г
• Цибуля - 1шт (великий)
• Гранат (зерна) - 1шт
• Сік гранатовий - 1ст.
• Масло вершкове - 100г
• Зелень кропу і петрушки
• Перець чорний мелений
• Сіль
• Зелень
Готуємо:
• М'ясо ріжемо невеликими шматочками - по 30-40г
• Поріжемо цибулю півкільцями, гранат чистимо від шкірки.
• Обсмажуємо м'ясо на вершковому маслі на сковороді з товстим дном, при великому нагріванні.
• Додаємо гранатові зерна (їх візьмемо приблизно половину від усієї кількості) і нашатковану цибулю, знову все обсмажуємо до м'якості цибулі. Солимо і перчимо.
• Вливаємо гранатовий сік в приготоване м'ясо, зменшуємо нагрівання плити, тушкуємо м'ясо до випарювання соку. М'ясо готове.
• Готове м'ясо прикрашаємо дрібно посіченою зеленню і залишилися зернами граната.
Приємного апетиту!