,
Сало одне з найбільш затребуваних продуктів на нашій кухні. Часто використовуємо його при приготуванні різних м'ясних страв, та й не тільки м'ясних. Саме по собі сало з різними спеціями - відмінна закуска. Як засолити сало в домашніх умовах знають, напевно, багато. Але не всі знають, що існує кілька способів засолювання. І кожен раз це можна зробити по-іншому. Спробуйте приготувати сало в розсолі. Таке сало підійде і до борщу і як відмінна закуска до горілочки.
Інгредієнти, які знадобляться для приготування сала в розсолі:
•Сало
• сіль
• лавровий лист
• запашний перець
• коріандр
• пекучий червоний перець
• кількість спецій за смаком
Процес приготування:
• Свиняче сало нарізаємо шматками приблизно 10 -15 см шириною.
• Укладаємо в каструлю, накриваємо кришкою і ставимо на ніч у холодильник.
• Готуємо розсіл: 0,5 кг солі заливаємо 1 літром води, перемішуємо, додаємо спеції, лавровий лист, запашний перець, коріандр, червоний перець, ставимо на вогонь і нагріваємо до повного розчинення солі.
• Потім маринад знімаємо з вогню, охолоджуємо.
• Дістаємо з холодильника каструлю з салом і вливаємо туди розсіл, щоб він покрив сало.
• Залишаємо його на кухонному столі під кришкою на 3 доби.
• Через кожні 10 -12 годин шматки сала повертаємо, змінюючи сторонами.
• Через 3 доби готуємо суміш з пропущеного через землянку часнику, чорного меленого перцю, порошкоподібного лаврового листа і коріандру, і пучки червоного пекучого перцю. Кількість взятих спецій визначається вашим смаком.
• Шматки сала дістаємо з розсолу, промокаємо серветкою і дуже ретельно натираємо спеціями.
• Сало невеликими порціями, по 3 -4 шматка окутываем фольгою або папером для випічки і зберігати в морозилці.
• Дістаємо з морозилки для вживання потрібну кількість шматків сала, а решту знову відправляємо в морозилку.