Сало - це сила. У місті дуже важко знайти справжнє домашнє сало, без преміксів та добавок. В селі, і це мало хто знає, свиней годують домашніми продуктами і волоськими горішками, що дає відмінний смак сала. У будинку потрібно мати хоча б шматочок свіжого сала. Що б продовжити його термін придатності нам треба засолити сало. Для початку треба правильно вибрати та визначити свіже від несвіжого сала, яке на погляд виглядає однаково. Можна визначити досить просто, натисніть на нього і дивіться - якщо залишилася вм'ятина - свіже, вм'ятини немає - не свіже, мертве.
Інгредієнти, які знадобляться, для засолення сала:
• Сало
• Сіль
• Часник
Процес приготування:
• Для початку потрібно сало порізати шматками, помити і просушити рушником. Потім кожен шматочок обкачати в крупної солі. Не бійтеся пересолити, сало має чудову властивість, воно вбере в себе солі стільки, скільки потрібно. Після цього, в кожному шматочку робимо розрізи, в які вкладаємо шматочки часнику. Далі, викладаємо все це емальований посуд. Накривши кришкою, ставимо в холодильник на 2-5 днів. Потім можна перекласти в пакетики і скласти в морозильну камеру.