Інгредієнти:
• Кефір нежирний - 1л
• Масло рослинне - 4ст.л
• Цукор - 2ст.л
• Сіль - 1ч.л
• Свіже яйце - 1шт
• Борошно - скільки візьме тісто (приблизно 1кг)
Готуємо:
• Літр кефіру кімнатної температури розмішайте з 1 яйцем, сіллю, рослинним маслом і цукром. Поступово додаючи борошно, вимісити тісто до тих пір, поки воно не стане еластичним і не отлипнет від рук. Помістіть тісто під рушник на 30 хвилин.
Для начинки таких пиріжків можна взяти все, що вам подобається:
• Зелена цибуля з вареними яйцями
• Картопляне пюре з обсмаженою на маслі цибулею і кропом.
• Солодку начинку з повидла і ложечки манки
• Відварну моркву, спассированную на вершковому маслі.
З кефіру тесту виходить прекрасна основа для домашньої піци.
Пиріжки з кефіру тесту можна випікати в духовці при температурі 180оС 30 хвилин або обсмажити у фритюрі до утворення золотистого кольору.
Приємного вам апетиту!