» » » Паштет з яловичої печінки

Паштет з яловичої печінки

Оцінка 4 з 5
Самі смачні паштети, звичайно, домашні. А любителям печінки особливо сподобається паштет з яловичої печінки.

Основні інгредієнти:
• Яловича печінка 500 гр.;
• Цибуля ріпчаста 2 шт.;
• Батон 4 скибочки;
• Яйце 2 шт.;
• Сіль, перець, приправи.

Процес приготування:
• Чистимо і ріжемо цибулю. Відправляємо пассироваться на вершковому маслі.
• Видаляємо з печінки прожилки, розрізаємо на невеликі шматочки і додаємо до цибулі. Заливаємо водою приблизно наполовину і тушкуємо на середньому вогні 10-15 хвилин, залежно від розміру шматочків. Як тільки печінка стане м'якою, і при проколі буде виділяти прозорий або злегка рожевий сік - знімаємо.
• Заливаємо скибочки батона водою. Залишаємо розмокати.
• Печінку і цибулю пропускаємо через м'ясорубку, додаємо розмочений батон (воду обов'язково віджимаємо, щоб паштет не став рідким).
• Додаємо в отриману масу яйця, сіль, перець і вимішуємо паштет. Додаємо приправи за смаком. Добре в паштет з яловичої печінки піде мускатний горіх.
• Викладаємо на змащене жиром деко у формі ковбаски. А якщо вам зручніше, можна запекти паштет на фользі. Запікаємо в духовці при температурі 180 близько 15 хвилин.
• Нарізаємо паштет скибочками і подаємо на салатних листках.
Загрузка...
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent