Улюблена страва багатьох малюків, ні з чим незрівняне по смаку і ніжного аромату. Готуємо вівсяний кисіль, і він у нас буде смачним і він є дуже корисним!
1 варіант
Інгредієнти:
• Геркулес (крупа) - 300г
• Молоко - 1л
• Цукор - 4 ст. ложки
• Вершкове масло - 30г
• Сіль
Приготування:
• Геркулес засипається в теплу воду і залишають на добу в теплому місці.
• Проціджують, віджимається.
• Додається молоко, цукор, сіль - все вариться при періодичному помішуванні до загусання (густина звичайного киселю).
• Додається вершкове масло в кінці, виливається в блюдо і охолоджується.
• До овсяному охолодженого киселю подаються збиті вершки. Приємного апетиту!
2 варіант
Інгредієнти:
• Вівсяні пластівці - 200г
• Вода - 1л
• Крохмаль - 1 ст. ложка
• Мед - 5 ст. ложок
• Сіль
Приготування:
• Вівсяні пластівці заливаються холодною водою і варяться трохи більше півгодини.
• Проціджують, додається сіль.
• Доводиться до кипіння, вливається крохмаль, розведений у невеликій кількості води.
• Всі проварюється при слабкому вогні.
• Готовий кисіль охолоджується.
• Мед розчиняється у склянці гарячої води і цієї месью заливається готовий вівсяний кисіль.
• Подається охолодженим. Приємного апетиту!