Більшість людей, задаючись якимось конкретним питанням, кидаються в простори інтернету в пошуках відповідей. От і як приготувати гречку правильно і смачно - це питання не виняток.
Традиційний спосіб приготування крупи - варіння, на сьогоднішній день з'явився новий претендент на першість спосіб - замочування.
Інгредієнти:
• Гречана крупа - 1 склянка
• Вода - 2 склянки
• Вершкове масло
• Сіль
Приготування:
• Гречка перебирається (якщо є необхідність), потім ретельно промивається холодною водою.
• Висипається в сковороду і злегка обсмажується при постійному помішуванні до золотисто-коричневого кольору.
• У казан (можна каструлю з товстим дном і стінками) розтоплюється вершкове масло на повільному вогні, висипається підготовлена гречка, додається сіль - все перемішується.
• Потім все заливається окропом (2 склянки).
• Вогонь зменшується до мінімуму.
• Каструля/казан накривається кришкою - все вариться 15-20 хвилин при щільно закритій кришці.
• Після зняття з вогню гречка ще кілька хвилин настоюється.
• Викладається на порційну тарілку з допомогою дерев'яної ложки.
• Перед подачею зверху кладеться шматочок масла.Приятного апетиту!