Гречка, або гречана крупа є досить поширеним продуктом харчування, але з ходу відповісти на начебто елементарне питання, наприклад, як швидко і як правильно варити гречку або рис, дадуть відповідь відразу і без запинки далеко не всі господині. Так як же варити гречку правильно? Так, щоб максимально зберегти всі корисні властивості цієї чудової каші. Отже, правильно варимо гречку на гарнір:
Беремо:
• Гречана крупа - 1ст.
• Вода - 2ст.
• Сіль за смаком
• Масло вершкове - 1 ст.л.
Готуємо:
• Гречану крупу перебираємо і моєму в холодній проточній воді. Заливаємо склянку крупи двома склянками окропу, трохи солимо, додаємо вершкове масло і ставимо варитися на середній вогонь, варимо при закритій кришці близько 15-20 хвилин, за цей час крупа вбирає в себе всю воду, стає розсипчастою. Потім кашу знімаємо з плити, закутуємо рушником і даємо постояти. Каша трохи охолоне і її можна подавати на стіл. Така каша чудова як гарнір до будь-яких м'ясних блюдам.Приятного апетиту!