В багатьох стравах з рисом дуже важливо, щоб він був правильно зварений, як варити рис знають багато, але ми ще раз повернемося до цього питання, тим більше цей навик актуальне сьогодні, коли китайська кухня підкорила наші серця і шлунки. Пропонуємо рецепт розсипчастого рису по-китайськи.
Рис з морепродуктами в горщиках
Інгредієнти:
• Рис - 100г
• Мідії - 100г
• Рапани - 100г
• Креветки - 100г
• Кальмари - 100г
• Цибуля - 1шт
• Морква - 1шт
• Сметана - 100г
• Рослинна олія
• Сіль
• Перець
Приготування:
• Рис відварюється до напівготовності і відкидається на друшляк.
• Всі морепродукти нарізаються кубиками.
• Цибуля очищається, нарізати дрібною крихтою.
• Моркву очищається і нарізається кубиками.
• Овочі обсмажують до золотистого кольору.
• Додаються морепродукти - все обсмажується кілька хвилин.
• Додається сметана і кілька ложок води - все перемішується.
• В горщики викладається рис, зверху морепродукти, все заливається утворився сметанним соусом.
• Додається сіль і перець за смаком.
• Доводиться до готовності у жаровій/духовій шафі.
• Перед подачею посипається подрібненою зеленью.Приятного апетиту!