» » » Перлова каша рецепт

Перлова каша рецепт

Оцінка 4 з 5
Цілісні зерна ячменю - це перловка. У перлової каші є один недолік - її важко приготувати смачну, але перлова каша рецепт якій буде описано нижче вийде досить смачним. Це буде рецепт костромської ячмінної каші.
Цей древній злак був колись цінним товаром і мірилом ваги у багатьох культурах. Але з-за того, що його довго готувати, він став менш популярним в сучасному світі. Однак, перловка як і була надзвичайно корисним стравою, таким воно й залишилося. Іноді, економлячи час на готування, ми витрачаємо потім цей же час на поправку свого здоров'я. І тут ми розуміємо, що правильне і здорове харчування час не забирає, а навпаки, дарує його, подовжуючи життя.
Найстаріше ячмінне зерно було знайдено в Йорданії. Було йому 11 тисяч років. Але історії відомо, що ячмінь вирощувався і використовувався в їжі набагато раніше, 17 тисяч років тому. Навіть в стародавніх гробницях Єгипту були знайдені зерна ячменю.
Як зазначалося вище, ячмінь в давнину був не тільки інгредієнтом, але й виконував роль грошової одиниці, цими зернами розплачувалися і вони були показниками багатства. Ячмінь, а, відповідно, і перлова каша, багатий різними вітамінами і мікроелементами, які потрібні людині щодня.

Інгредієнти для приготування костромської ячмінної (перлової) каші:
• Ячмінна крупа - 1,5 склянки,
• Вода - 2 літри,
• Горох - 0,5 склянки,
• Цибулина - 1 штука,
• Орегано або чебрець - 2 столові ложки,
• Рослинна олія - 3 столові ложки,
• Солі - 1 чайна ложка.

Рецепт приготування каші:
• Замочити горох на кілька годин. Далі відварити його до стану готовності.
• Кілька разів ячмінну крупу промити і відварити протягом 15-20 хвилин у підсоленій воді, до тих пір, поки вода не закипить.
• Пінку, яка утворюється, зняти ложкою, а решту воду вилити.
• Дрібно порізати цибулю і додати до крупі разом з горохом.
• Після цього томити в духовці або на слабкому вогні до стану повної готовності.
• Потім заправити чебрецем і розмішати. Палити на вогні ще протягом 5 хвилин.
• Потім вимкнути вогонь і помістити в тепле місце (краще обмотати ковдрою), і залишити так на 30 хвилин.
Загрузка...
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent