Саме по собі пюре горохове рецепт може здатися, можливо, і нудним. Але ми пропонуємо підливку, яка, гарантуємо, створить настрій свята це дуже просто і смачно!
Основні інгредієнти:
• 2 склянки сухого гороху;
• 1 столова ложка оливкової олії;
• Сіль в необхідній кількості;
• Оливкова олія для смаження;
• Цибулини і помідори - 2 штуки;
• Солодкий перець - 1 штука;
• Червоне столове вино - 3-4 столових ложки;
• Вода;
• Приправи за смаком.
Процес приготування:
• Горох, само собою, потрібно попередньо хоча б на одну цілу ніч замочити. Потім злийте «стару» воду, додайте 7 склянок нової води, доведіть горох до кипіння і варіть кілька годин на середньому вогні. Не забувайте доливати воду і періодично помішувати.
• У результаті повинно вийти однорідне пюре того чи іншого відтінку жовтого кольору. Можна додатково, для досягнення трохи більш ніжною і м'якою консистенцією, пройтися по гороху блендером.
• Цибуля наріжте півкільцями, обсмажте в оливковій олії. Наріжте помідори кубиками. Додайте до цибулі, коли той стане прозорим. Також додайте кип'ячену воду в такій кількості, щоб густина маси в сковороді була приблизно рівна густині хорошого кефіру.
• Перець солодкий наріжте також кубиками. Додайте на сковороду приблизно через 5 хвилин після завершення попереднього кроку.
• Через 5 хвилин додайте свої найулюбленіші спеції, приправи. Крім того, не забудьте влити вино.
• Ще фінальні 5 хвилин томління - і підлива готова! Гарячої наливайте її в тарілку і викладайте зверху свіже пюре з гороху.