У кожної господині свій рецепт смачний і простий приготування горохового пюре. Багато його замочують з вечора, а потім ще довго готують. Я ж пропоную горохове пюре рецепт, якого дозволить приготувати пюре значно швидше і без попереднього замочування.
Інгредієнти, які знадобляться для приготування горохового пюре:
• 2 склянки гороху
• приблизно 3,5 склянки води
• сіль за смаком
• 0,4 чайних ложки соди
• 1 столова ложка рослинної олії
Процес приготування:
• Горох перебираємо, потім ретельно моєму, кілька разів при цьому, міняючи воду, до тих пір, поки вода не стане прозорою.
• Потім промитий горох викладаємо в каструлю, заливаємо його холодною водою, щоб вона покрила його вище на 2,5 см, вливаємо олію, додаємо соду і ставимо на вогонь.
• Коли горох закипить, вогонь зменшити і продовжувати варити при повільному кипіння, постійно знімаючи піну.
• Горох при цьому не перемішувати.
• Коли утворення піни зменшитися, горох можна залишити і вже не стежити за ним, як на початку, він буде собі повільно кипіти, поки не розбухне.
• Поступово горох вбере в себе всю воду і почне розсипатися, поступово перетворюючись в пюре.
• На цьому етапі його можна акуратно перемішати кілька разів, поки всі горошки не розпадуться, при цьому стежити, щоб горох не підгорів.
• Коли маса поступово загущати і випускати бульбашки наверх, скажімо так, почне пихкати, то вогонь вимикаємо, а накриваємо каструлю кришкою і залишаємо його на деякий час, щоб він повністю дійшов і став густим.
• Приготоване горохове пюре викладаємо в тарілку у гарячому вигляді, поливаємо рослинним маслом, або готуємо засмажку з цибулі і жиру.
• Горохове пюре це чудовий гарнір до будь-яких страв.