Інгредієнти:
•Капуста - 5кг
• Сіль, не йодована - 3 ст.л.
•Морква - 5штук
• Лавровий лист - 3шт
Приготування:
•Капусту очистіть від самих верхніх, грубуватих і млявих листя
•Розріжте качан на 4 частини;
•Наріжте смужками гострим ножем і складіть в миску;
•Натріть моркву на тертці;
•Змішайте капусту, моркву, сіль. Перетріть овочі руками до появи соку;
•Додайте лавровий лист, перекладіть все у відро чи каструлю і щільно утрамбуйте;
•Зверху покладіть тарілку, а на неепоставьте п'ятилітрову банку з водою. Прикрийте рушником і залиште на кухні, приблизно на 3-4 дні, в залежності від температури в кімнаті;
•Зазвичай на 3-4 день з капусти зникає піна, і розсіл стає більш світлим. За такими ознаками ви дізнаєтеся, що капуста просалилась. Розкладіть у банки і поставте в льох або холодильник.