Інгредієнти:
• Капуста білокачанна - 10 кг
• Корінь селери - 1 шт.
• Морква - 3 кг
• Болгарський солодкий перець - 2 кг.
• Петрушка - 1 пучок
• Сіль - 250г.
• Чорний перець горошок, лавровий лист
Приготування:
Для приготування капусти за традиційним рецептом вам необхідно капусту очистити від верхніх листків, нашаткувати, перемішати з сіллю, але при цьому не пом'яти, щоб не вийшла м'яка капуста. Сіль покласти за смаком, як в салат, додати натерту моркву, корінь селери, і солодкий перець, нарізані смужками, дрібно порізану петрушку і кілька штучок лаврового листа. Добре перемішати овочі, дати овочевої суміші постояти близько двох годин.
Після цього суміш щільно укласти в банки, зверху покласти цілі капустяні листи. Виділився овочевий сік повинен повністю покрити овочі. Почекати, поки закінчиться процес бродіння, тоді рівень соку знизиться. Банки закрити і прибрати на зберігання в прохолодне місце.