Якщо у вас є бажання замаринувати капусту швидше, то поріжте її на дрібні шматочки і залийте гарячим маринадом, але не варто робити дуже багато, тому що через деякий час капуста стане м'якою і не такою смачною. Але якщо ви робите заготівлю на зиму, то заливайте її холодним маринадом. При маринуванні обирайте маленькі качани капусти. Як тару краще використовувати трилітрові банки, каструлі або відро. Можете зменшити кількість оцту, ну це вже на ваш розсуд. Капусту вже можна буде їсти на 5-ий день.
Інгредієнти:
• Капуста - 3кг
• Часник - 10-12 зубчиків
• Зелений або червоний гострий перець - 2-3шт
•Буряк - 500г
•Лавровий лист - 6шт
Для 1 л маринаду:
•Сіль - 1,5ст.л.
•Цукор - 3 ст.л.
•Оцет 6% - 1ст
Приготування:
•Очистити вилки від млявих і брудних листя, розріжте качан знизу. Розріжте вилки (щоб було зручніше їх терти на тертці) на сім - вісім частин;
•Помийте і розріжте буряк. Натріть її на тертці;
• Наріжте перець. Часник розріжте навпіл;
•Викладайте все в ємність з лавровим листом. Потім залийте капусту остывавшим маринадом. (Для маринаду в каструлю покладіть сіль і цукор розчиніть, нагрійте до кипіння, злегка охолодіть і влийте оцет).
Дня через чотири капуста буде готова