» » » Язик в томатній підливці

Язик в томатній підливці

Оцінка 4 з 5
Язик і в наш час, коли він став доступним для будь-якої людини, залишається делікатесом. В якому б вигляді ти його не приготував, він завжди прикрасить стіл - щоденний або святковий. Якщо його зробити з овочами, просочивши його їхніми соками і ароматами, він стане вдвічі краще і смачніше. Тому пропоную сьогодні цей рецепт. Відразу скажу, що язик свинячий, а не яловичий. Він не так довго вариться, та й смак його не менш оригінальний. З ним немає довгої метушні. Страва, вважаючи на час варіння, готується години півтори-два. В основному воно йде на приготування. Але ми не будемо втрачати часу дарма, а займемося приготуванням інших інгредієнтів і подумаємо, як оформити подачу на стіл.
Загрузка...

Інгредієнти для рецепта «Язик в томатній підливці»:

  • Язик свинячий - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Селера (корінь) - 70 гр.
  • Кетчуп або томат-паста - 1 ст.л. (півсклянки тоатного соку)
  • Рослинне масло - для смаження
  • Маслини - за смаком
  • Вино - 50 мл
  • Лимон - кілька часточок
  • Борошно - 1 ч.л.
  • Сіль і перець - за смаком.

Як приготувати «Язик в томатній підливці» в домашніх умовах

  1. Почнемо, як завжди, з продуктів.
  2. Потім гарненько вимиємо язика і відправимо його варитися. Коли вода закипить, зробимо маленький вогник і не забуваємо знімати пінку!
  3. А ми візьмемося за інші справи. Нам потрібно нарізати моркву, цибулю і селеру. і обов'язково соломкою.
  4. Дивимося - готовий язик. Як тільки ви зрозумієте, що він вже майже готовий, відправимо в нагріту з рослинним маслом сковороду овочі.
  5. Перед готовністю всиплемо сюди борошна. Розмішавши все, прожарим з хвилини 2.
  6. Зараз наллємо в сковороду вино (у мене не було, я додала коньяк).
  7. Дамо трохи закипіти, і додамо томат. Розмішуєм підливку і через хвилину кипіння вимкнемо. Якщо вона вийде густий, можна додати бульйон. Адже в ній нам ще тушкувати язика.
  8. Відправимо шматочки в отриману підливку, і хвилин 5 протушкуйте на маленькому вогні.
  9. Тепер нам залишається викласти все в тарілку. Маслини додадуть пікантності, як і кілька крапель лимонного соку. Підливку можна використовувати як гарнір.
  10. Приємного апетиту!
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent