Запеченого лобстера під сиром без особливих зусиль можна приготувати вдома і це буде дуже смачно. Як приготувати цю страву - "запечений лобстер"? Рецепт з фотографіями дивитися тут. І, бути може, ви ніколи не зустрічалися з Морськими Раками - наприклад, з Омаром ... Аліса було почала: - Я один раз спробує ... - але тут же осіклася і поправилася: - Ні, ніколи! - ... Так що ви й уявити собі не можете всю принадність Раковій кадри. - Навіть не чула! - Сказала Аліса. - А що ж це за танець? «Аліса в країні Чудес» Л.Керролл, пров. Б.Заходера. Бути може, хтось і любить танцювати з омарами, я віддаю перевагу приготувати з них що-небудь смачне і з'їсти. Як правило, з омара виходить щось делікатесне і просто дуже смачне. «Які омари, якщо мова йде про лобстерів?!», - Французький омар у міру глобалізації англійської мови перетворився на лобстера. Замість лобстера (омара), танцю з яким вчив Алісу Грифон, можна взяти лангуста або лангустина (звичайно ж, відповідного за розміром). А чим вони власне відрізняються - лангуст більше походить на лобстера, а лангустин - на дуже велику креветку. І не намагайтеся використовувати в кулінарних рецептах клешні лангустина, все одно м'ясо з них вам добути не вдасться хоча б «на один зуб». Отже, рецепт запеченого лобстера.
Інгредієнти для рецепта «Запечений лобстер рецепт з фото»:
- Лобстер 1.0 шт
- Сир "Філадельфія" 250.0 г
- Гриби шиітаке 3.0 шт
- Вершки 35-40% 70.0 мл
- Соус сливовий 40.0 мл
Як приготувати «Запечений лобстер рецепт з фото» в домашніх умовах
-
Порція розрахована на одну людину. Чи не збираєтеся з'їдати приготованого лобстера поодинці? Множте кількість лобстерів в рецепті на кількість запрошених. М'ясо цього звіра ніжне, дуже делікатне, я б сказав - дієтичне. Алергікам можна далі не читати, від одного лише прочитання може піти висип по всьому тілу або розвинеться набряк Квінке. Але ось що потрібно лобстерів - хороший соус. Все-таки без соусу рецепт лобстера пріснуватих виходить. Якщо подавати на стіл лобстера, приготованого цілком, будуть потрібні спеціальні щипці, у дорослої особини панцир досить міцний. Не порівняти в річковими раками. Овочі (болгарський перець, цукіні, баклажан) можна підсмажити або запекти на гарнір до цього рецепту лобстера.
-
Опускаємо лобстера в киплячу воду або пароварку на 10-15 хвилин, головне - не переварити його, щоб не отримати схоже на гуму м'ясо.
-
Виймаємо готового лобстера, коли він досить «зніяковіє» від всього, що відбувається з ним в цьому житті і почервоніє.
-
Приступаємо до оброблення, для чого знадобляться ножиці.
-
У нашому рецепті лобстера використовувати в їжу будемо хвіст лангуста і його клешні, головогрудь залишаємо тільки для дизайну страви. Все, що знаходиться в головогруди лобстера, неїстівне. Коли виймаєте м'ясо з хвоста, не забудьте видалити пряму кишку.
-
Обробляємо клешні.
-
Гриби шиітаке дрібно нарізаємо.
-
Змішуємо їх з сиром «Філадельфія» і додаємо вершки. Лобстери - абсолютно не жирний продукт, сир «Філадельфія» і вершки надають необхідну жирність і консистенцію начинки. У рецепті лобстера ніжний вершковий смак сиру «Філадельфія" не контрастує зі смаком лобстера, а немов відтіняє його, а шиітаке додадуть страві грибну нотку.
-
Паніруємо внутрішню частину хвоста борошном ...
-
І обсмажуємо хвіст і головогрудь у фритюрі. Це робиться виключно для прикраси блюда, панцир і головогрудь в їжу не підуть. Можна буде побалуватися, дістаючи м'ясо з ніг лобстера, тільки не робіть це ножем і виделкою - забруднитися самі і перемажетесь сусідів.
-
Дві клешні і хвіст лобстера начиняє його ж м'ясом (тим, що вдалося дістати при обробленні), при цьому робити фарш або якось інакше подрібнювати м'ясо лобстера зовсім не обов'язково, а зверху викладаємо сирно-вершково-грибну заправку і намазуємо сливовим соусом, використовуючи пензлик. Сливовий соус можна приготувати самостійно - стиглі сливи бланшують в окропі, відкидаються на друшляк. Шкірочка слив і кісточки видаляються і маса обробляється блендером. У масу додається жменю чищених волоських горіхів і знову блендіруется. Смак можна злегка підправити цукром, а сливовим відваром добитися бажаної консистенції. Для лобстера в цьому рецепті консистенція повинна бути досить густою.
-
Підготовлені частини лобстера (начинені хвіст і клішні) викладаються в деко на фольгу, сажаются в духовку з температурою 160 градусів на середню полицю, запікаються до золотистої скоринки.
-
Запечений лобстер викладається на тарілку - до головогрудей прикладаємо клешні і хвіст. Прикрашаємо готового лобстера фруктами (на шматочки очищеного ківі викладені шматочки апельсина) і подаємо на стіл разом з овочами. Наш рецепт запеченого лобстера під сиром готовий.