Не варто нехтувати річковими раками - так, над ними потрібно багато попрацювати, але ж воно того варте! Раки давно ценяется по всьому світу, як надзвичайно корисний делікатес. Адже білок, яким багаті раки, легко засвоюється в організмі. І насолоджуватися раками можна не тільки з пивом - краще спробуйте приготувати суп з раками - він надзвичайно смачний, корисний і поживний. А що найдивніше, при цьому він ще й не дуже калорійний.
Інгредієнти для рецепта «Суп пивний з раками рецепт з фото»:
- Бульйон яловичий 0.5 літр
- Пиво світле 0.5 літр
- Яйце куряче 6.0 шт
- Вершки ~ 20% 200.0 мл
Як приготувати «Суп пивний з раками рецепт з фото» в домашніх умовах
-
Ви помітили, що в інгредієнтах немає раків? А що за "суп з раками" і без раків?! Невже і пиво в рецепті - безалкогольне? Ні в якому разі! Раков візьміть стільки, скільки дозволять вам обставини або бюджет, але не менше десятка, а пиво - світле, бажано чеське (ну, або це я так чеське пиво люблю!) Дуже давно, мій сусід і приятель по малосімейці, привіз з Манич (це озеро під Ростовом) цілий МІШОК раків. Знаменитий Маничський блакитний рак, який двічі на тиждень літаком вирушав до Парижа в ресторан "Максим". Цих раків ми спочатку їли, ретельно обробляючи і обсмоктуючи кожну ніжку. Потім їли тільки шийки. І настав момент, коли приятель сказав: "Будемо варити пивний суп з раками!"
-
Раков зварили окремо, як годиться - був кріп, кмин, лаврове листя, чорний і ямайський перець
-
Знадобиться бульйон з яловичини. Раков очистили (шийки і клішні), відокремили яєчний жовток від білка і жовток змішали з вершками. У гарячий бульйон влили пиво, суміш кипіла не більш 2 хвилин. Каструлю зняли з плити і інтенсивно заважаючи, влили яєчно-вершкову суміш. Закладаємо рачье м'ясо - можна подавати!
-
Запевняю вас - дуже святковий, в чомусь навіть екзотичне блюдо. Гості будуть здивовані - готовий голову дати в заклад. Супчик дуже легкий, з вираженим вершковим смаком і легкою гіркуватістю. Приємного апетиту!