Не знаю, чи точно це грузинське хачапурі. Але в моїй родині його дуже люблять! Приготуйте хачапурі за цим рецептом - і Ви не розчаруєтеся!
Інгредієнти для рецепта «Хачапурі по-тбіліському рецепт з фото»:
- Борошно пшеничне 3 склянки
- Кефір 1 стакан
- Яйце куряче 2 шт.
- Сіль 1 ч.л.
- Цукор 1 ч.л.
- Сода харчова 0,5 ч.л.
- Масло рослинне 1 ст.л.
- Сир твердих сортів 400 г
- Масло вершкове 50 г
Як приготувати «Хачапурі по-тбіліському рецепт з фото» в домашніх умовах
-
У кефір додаємо одне яйце, цукор, сіль і рослинне масло, гарненько перемішуємо.
-
2 склянки борошна просіваємо (один стакан муки залишаємо для підсипки), додаємо соду, перемішуємо і з'єднуємо з кефірної масою.
-
Замішуємо м'яке тісто, підсипаючи потроху борошна, поки не вийде м'яке тісто, здатне тримати форму, тісто буде трохи липнути до рук. Головне - не перестаратися з борошном, інакше хачапурі вийдуть жорсткими. Тісто накриваємо серветкою і даємо йому постояти.
-
Сир натираємо на крупній тертці, додаємо одне яйце і перемішуємо. Начинка готова.
-
З тіста формуємо ковбаску і нарізаємо її на 9 частин.
-
З кожної частини тесту формуємо коржик,
-
в центр викладаємо сирну начинку
-
а потім, підтягуючи кінці коржі, збираємо їх в центрі і зліплюють.
-
Отриманий мішечок перевертаємо і трохи розгортаємо, потім ще раз перегорнемо і розкачати, але не сильно.
-
Випікаємо хачапурі на гарячій сковороді з обох сторін без масла до золотистого кольору. Для кращого пропікання можна сковороду накрити кришкою.
-
Готове хачапурі відразу ж рясно змастити вершковим маслом.