Ніжний і повітряний мус з малини надзвичайно смачний і ароматний, до того ж корисний і малокалорійний, так як приготовлений з свіжої малини без додавання манки і вершків.
У святковий малиновий мус для дорослих додайте пару ложок малинового лікеру, а для дітей - прикрасьте збитими вершками з шоколадом.
Інгредієнти для рецепта «Малиновий мус»:
- 400 г малини
- 15 г швидкорозчинного желатину
- 2 білки
- 100 г цукру
Як приготувати «Малиновий мус» в домашніх умовах
-
Малину протріть через сито (щоб видалити кісточки), додайте 2 ст. ложки цукру (якщо малина кислувата, додайте цукор за смаком), перемішайте.
-
Желатин розчиніть в 6 ложках теплої води, влийте в малину, збивайте блендером до збільшення маси в 2-3 рази.
-
Яєчні білки з двома столовими ложками цукру збийте в тугу піну.
-
Збиті яєчні білки введіть в малинову масу, розмішуючи лопаткою по колу, потім малиновий мус розлийте по креманках і залиште в холодильнику на 2 години.