Виявляється наш улюблений десерт ще з радянських часів «Шоколадна ковбаска» - це традиційний італійський десерт, який вони найчастіше готують на різдвяні свята. До складу нашої ковбаски входить кунжут, який надає десерту вид дрібнозернистої ковбаси, а кукурудзяні пластівці роблять «салямі» повітряної і хрусткою. Десерт володіє насиченим шоколадним смаком, готується легко і виходить навіть у недосвідчених кулінарів. Зберігається шоколадна ковбаска в холодильнику дуже довго (якщо, звичайно, ніхто не знає, що вона там є.
Інгредієнти для рецепта «Шоколадна ковбаса з кунжутом (салямі)»:
- 100 г насіння кунжуту
- 100 г волоських горіхів (мигдаль, фісташки, фундук)
- 2,5 ст. л. цукру
- 1 ст. л. води
- 125 г вершкового несолоного масла
- 100 г темного шоколаду
- 2,5 ст. л. меду
- 2 ст. л. шоколадного лікеру (за бажанням)
- 70 г будь-яких пластівців для сніданку
- 1 ст. л. цукрової пудри
Як приготувати «Шоколадна ковбаса з кунжутом (салямі)» в домашніх умовах
-
На сухій сковороді без масла злегка обсмажте кунжут і горіхи. Горіхи порубаєте ножем.
-
У невеликій антипригарної каструлі, на маленькому вогні, розтопіть цукор з водою і, помішуючи, доведіть до стану густого сиропу.
-
У гарячий сироп додайте вершкове масло, поламаний шматочками шоколад, розтоплюйте на маленькому вогні, постійно помішуючи, поки маса не стане однорідною. Потім додайте мед, лікер (за бажанням), горішки, кунжут і пластівці. Всі інгредієнти добре перемішайте і дайте охолонути.
-
Коли шоколадна маса охолоне, викладіть її на пергамент або фольгу, надайте їй форму ковбаси, щільно загорніть і покладіть в холодильник на ніч. Застиглу «салямі» розгорніть, присипте цукровою пудрою (для цілковитого подібності з сухою ковбасою) і покладіть її на дерев'яну дощечку. При необхідності, ви легко зможете відрізати потрібну вам кількість. Buon Appetito!