Цей рецепт заснований на традиційному новорічному десерті - «Чорнослив, фарширований горіхами, в сметані», але готується він набагато простіше і швидше. Смаки десертів дуже схожі, але подрібнені горіхи в сметанному желе роблять десерт набагато ніжніше. Приготувати його можна у вигляді тортика або розкласти в креманки.
Інгредієнти для рецепта «Десерт із чорносливу з горіхами в сметанному желе»:
- 1 ст. л. швидкорозчинного желатину (12 г)
- 6-7 ст. ложок теплої води
- 250 г чорносливу без кісточок
- 150 г волоських горіхів
- 350 г сметани 15%
- 2-4 ст. л. цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- 2 ст. л. цукру
- шоколадна стружка для прикраси
Як приготувати «Десерт із чорносливу з горіхами в сметанному желе» в домашніх умовах
-
Чорнослив ретельно промийте і залийте теплою водою на 5-10 хвилин. Пересушене чорнослив потримайте в теплій воді, поки він не стане м'яким, перекладіть в сито, щоб стекла вода, потім наріжте смужками. Волоські горіхи подрібніть ножем. 1 столову ложку желатину залийте 6-7 ст. ложками теплої води (читайте інструкцію на упаковці), розмішайте до повного його розчинення.
-
Сметану збийте до повного розчинення цукру, потім, не перестаючи збивати, влийте тонкою цівкою розчинений желатин. Горіхи змішайте з чорносливом і викладіть у форму або розподіліть по креманках, залийте сметаною з желатином, перемішайте і поставте в холодильник на 2 години. Форму з застиглим десертом з чорносливу з горіхами опустіть на декілька секунд у гарячу воду, потім переверніть його на блюдо, прикрасьте шоколадною стружкою.