Цей смачний і повітряний десерт можна приготувати в будь-який час року зі свіжої або замороженої вишні. Але якщо у вас збереглася баночка вишні у власному соку заготовлена на зиму , цей десерт ви приготуєте за лічені хвилини.
Інгредієнти для рецепта «Вершково-вишневе желе»:
- 1,5 ст. л. швидкорозчинного желатину
- 200 мл вершків
- 1 ст. л. цукрової пудри
- 350 мл вишневого соку + 100 мл кип'яченої води для желатину
- (або 1 банка 750 г вишні у власному соку)
- 4 ст. л. вишні
Як приготувати «Вершково-вишневе желе» в домашніх умовах
-
Відкрийте банку вишні у власному соку і викладіть її в сито. З вишні ви приготуєте пиріг , а сік нам знадобиться для десерту.
Має вийти приблизно 350 мл вишневого соку.
-
Залийте 1,5 столових ложки желатину 100 мл теплої води і розмішайте його до повного розчинення. Змішайте розчинений желатин з вишневим соком.
-
Викладіть на дно креманок по 1 ложці вишні. Відокремте 1/3 частина вишневого соку з желатином, розлийте його по креманках, поставте в холодильник на 20-25 хвилин (за цей час вишневе желе має застигнути). Решта 2/3 частини соку поставте в тепле місце.
-
Збийте вершки з цукровою пудрою (якщо вишневий сік дуже солодкий, цукрову пудру не додавайте). Змішайте вишневий сік з желатином зі збитими вершками і викладіть в креманки на застигле желе, поставте в холод на 1-2 години. Перед подачею прикрасьте вишеньками, кокосової або шоколадною стружкою.