» » » Цукати з кірок кавуна

Цукати з кірок кавуна

Оцінка 4 з 5
Кавун був таким смачним, що навіть кірки шкода викидати! Так зробимо ж ласощі з кірок, за подобою варення з кабачків. Сама зелень смаку не має, тому додаємо все, що любимо - цитрус, м'яту та інші ароматизатори.
Загрузка...

Інгредієнти для рецепта «Цукати з кірок кавуна»:

  • Кавун (6.5 кг)
  • Цукор (1 кг) 6.3ст.
  • Лимон (120 гр) 1шт
  • Вода питна (100 гр) 0.5ст.

Як приготувати «Цукати з кірок кавуна» в домашніх умовах

  1. Кавун з'їсти. З кірок вирізати зелену м'яку частину. Зважити. З цього кавуна вийшов 1 кг зелені, тому витрата цукру вказаний на цю вагу.
  2. Нарізати м'якоть на довільні шматочки.
  3. Цитрус розділити на цедру, сік і нарізати шматочками те, що залишилося від фрукта.
  4. Пробланшировать шматочки у великому обсязі киплячої води протягом 10 хв.
  5. Відкинути шматочки на друшляк.
  6. Приготувати сироп. Додати колір і аромат цукатам допоможе сироп з ягід полуниці, малини та ін Просто готовий сироп нагрійте і занурте туди підготовлені шматочки корок. Закип'ятити 1ст. води.
  7. Порціями всипати і розчинити цукор.
  8. Довести сироп до кипіння і проварити 5 хв, знімаючи піну.
  9. Всипати підготовлену зелену м'якоть, цедру і м'якоть лимона або лайма, гілочки м'яти і проварити при помірному кипінні 5 хв. Потім відключити і залишити на 6-12 ч.
  10. Процедуру нагрівання й варіння потрібно повторювати до тих пір, поки сироп майже весь не Уваров, а шматочки зелені стануть прозорими. У середині варіння додати сік цитруса. Доводити до готовності можна як на плиті так і в мікрохвильовці. Слідкуйте, щоб сироп не почала карамелізуватися.
  11. Після останнього нагріву залишився сироп відцідити через друшляк.
  12. Готові прозорі шматочки викласти на пергамент і підсушити. Можна сушити на відкритому повітрі, можна в духовці з вентилятором при 60 градусах.
  13. ЩОб шматочки не злипалися, цукати можна обваляти в цукрі, цукровій пудрі або горіховою борошні (горіхи подрібнити блендером). Зберігати в картонних коробках або скляних банках, прикритих папером.
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent