Кавун був таким смачним, що навіть кірки шкода викидати! Так зробимо ж ласощі з кірок, за подобою варення з кабачків. Сама зелень смаку не має, тому додаємо все, що любимо - цитрус, м'яту та інші ароматизатори.
Інгредієнти для рецепта «Цукати з кірок кавуна»:
- Кавун (6.5 кг)
- Цукор (1 кг) 6.3ст.
- Лимон (120 гр) 1шт
- Вода питна (100 гр) 0.5ст.
Як приготувати «Цукати з кірок кавуна» в домашніх умовах
-
Кавун з'їсти. З кірок вирізати зелену м'яку частину. Зважити. З цього кавуна вийшов 1 кг зелені, тому витрата цукру вказаний на цю вагу.
-
Нарізати м'якоть на довільні шматочки.
-
Цитрус розділити на цедру, сік і нарізати шматочками те, що залишилося від фрукта.
-
Пробланшировать шматочки у великому обсязі киплячої води протягом 10 хв.
-
Відкинути шматочки на друшляк.
-
Приготувати сироп. Додати колір і аромат цукатам допоможе сироп з ягід полуниці, малини та ін Просто готовий сироп нагрійте і занурте туди підготовлені шматочки корок. Закип'ятити 1ст. води.
-
Порціями всипати і розчинити цукор.
-
Довести сироп до кипіння і проварити 5 хв, знімаючи піну.
-
Всипати підготовлену зелену м'якоть, цедру і м'якоть лимона або лайма, гілочки м'яти і проварити при помірному кипінні 5 хв. Потім відключити і залишити на 6-12 ч.
-
Процедуру нагрівання й варіння потрібно повторювати до тих пір, поки сироп майже весь не Уваров, а шматочки зелені стануть прозорими. У середині варіння додати сік цитруса. Доводити до готовності можна як на плиті так і в мікрохвильовці. Слідкуйте, щоб сироп не почала карамелізуватися.
-
Після останнього нагріву залишився сироп відцідити через друшляк.
-
Готові прозорі шматочки викласти на пергамент і підсушити. Можна сушити на відкритому повітрі, можна в духовці з вентилятором при 60 градусах.
-
ЩОб шматочки не злипалися, цукати можна обваляти в цукрі, цукровій пудрі або горіховою борошні (горіхи подрібнити блендером). Зберігати в картонних коробках або скляних банках, прикритих папером.