Грог являє собою гарячий напій з додаванням алкоголю. Спочатку, коли він з'явився, це був ром, розведений гарячою водою з цукром, але з часом поширилися різні рецепти з горілкою і коньяком, а також з додаванням різних спецій. Грог був придуманий англійцями, а точніше одним капітаном, який в цілях економії заборонив пити на судні нерозбавлений ром. В наших краях цей напій з'явився приблизно в XIX столітті і відразу знайшов багато прихильників. Напій чудово зігріває, якщо довелося перемерзнуть і продрогнуть на холоді, дарує відчуття тепла і розслабляє. Однак з алкоголем треба бути обережніше, щоб він не заглушав смак і аромат приправ, а також не вийшло надто міцно. Сьогодні я пропоную спробувати грог «Чай капітана». Це один з міцних варіантів даного напою, тому кількість коньяку можна скоротити на свій смак.
Інгредієнти для рецепта «Грог "Чай капітана"»:
- Коньяк - 50 мл
- Сухі ягоди або фрукти - 50 г
- Чорний чай - 10 г
- Мед - 15 г
- Лимон
Як приготувати «Грог "Чай капітана"» в домашніх умовах
-
З сухофруктів у мене були сушені груші і яблука, цього виявилося достатньо - вийшло дуже смачно. Отже, спочатку їх потрібно ретельно вимити.
-
Нарізати не дуже дрібно, щоб віддали напою більше ароматів.
-
Потім розлити по склянках коньяк порівну.
-
Додати мед.
-
Слідом відправити нарізані сухофрукти.
-
Окремо заварити чай (краще брати не в пакетиках) і дати йому настоятися 5-10 хвилин.
-
Додати його в приготовлену основу для грогу, ретельно перемішати ложкою.
-
Прикрасити часточкою лимона і відразу ж подавати, так як грог має бути обов'язково гарячим або теплим. Коли напій остигає, він втрачає свою смакову привабливість.
-
Приємних всім вражень!