У спекотний літній день немає нічого краще, чим пригостити своїх гостей чудовим напоєм, приготованим на основі легкого вина і свіжих фруктів. Існує безліч варіантів приготування крюшону з додаванням в напій таких складових, як сироп фруктових соків, лікер і навіть чорний чай. Рецепт приготування чайного крюшону з шампанським представлений нижче.
Чайний крюшон з шампанським
Основні інгредієнти:
• цукор - 150 гр.
• лимон - 2 шт.
• біле столове вино - 0,7 л.
• чорний чай вищого сорту - 6 ст. л.
• шампанське - 0,7 л.
• грейпфрутовий сік - 0,25 л
• мінеральна вода - 0,5 л.
Процес приготування:
• Змішайте у великій ємності грейпфрутовий сік, мінеральну воду і пів-літри холодного чаю.
• Ретельно вимийте лимон і, не знімаючи шкірки, наріжте його кружечками. Покладіть нарізаний лимон в ємність для крюшону.
• Закип'ятіть склянку води з цукром і отриманим сиропом залийте лимон. Додайте в ємність півпляшки вина білого. Отриманий сироп настоюється протягом 3-4 годин.
• Залийте чай 0,5 л. окропу, давши чаю настоятися 5 хвилин. Після цього перелийте настій в заварювальний чайник, наповнивши його кубиками льоду.
• Ємність для крюшону додайте остиглий чай, залишилося вино і шампанське, а також сік другого лимона. Крюшон готовий.