Чорний чай, до якого ми звикли, в Китаї називається червоним, а от чай пуер це дійсно справжній чорний чай. пуер це єдиний сорт чаю, аромат і смак якого з часом стає краще, він протягом декількох років витримується у спеціально створених для нього умовах, а оптимальний термін зберігання різних сортів варіюється від 10 до 30 років. В цьому плані пуер можна порівняти хіба що з колекцією найдорожчих тонких і витриманих вин, при цьому даний чай іноді може посперечатися з останніми за своєю високою оцінкою якості.
Чай пуер з апельсином (на 2 порції)
Інгредієнти:
• Чай чорний - 400г
• Апельсиновий сік - 200г
• Мед - 2 ст. ложки
• Апельсин - 2шт
Приготування:
• Апельсини миються і нарізаються кружечками
• У кожну чайну чашку кладуть кружок апельсина.
• Додається мед, свіжовичавлений апельсиновий сік.
• Зверху наливають охолоджений міцний чай. Приємного апетиту!
Пуер з шафраном і кумкватом(на 2 порції)
Інгредієнти:
• Чай чорний - 2 ст. ложка
• Кумкват - 2шт
• Шафран - 2 щіпки
Приготування:
• Окремо в спеціальному чайнику для заварювання заварюється чай (на таку порцію 1л окропу).
• На дно кожної чашки насипається шафран (на одну чашку не більше 5-7 пелюсток).
• Потім додається кумкват свіжий або у вигляді сухофруктів - від 1 до 3.
• У чашки додається заварившийся чай.
Приємного чаювання!
Холодний пуер зі смородиною
Інгредієнти:
• Чорний чай - 4 перешіптування
• Листя смородини чорної-5шт
• Цукор
Приготування:
• В заварювальному чайнику заварюється міцний чай, в який попередньо додається цукор і листя чорної смородини (додається цукор за бажанням, можна виключити).
• Чай настоюється кілька хвилин.
• У зимовий період чай подається в гарячому вигляді, а влітку - у холодному. Приємного апетиту!