» » » Чайний гриб - Напій з нього

Чайний гриб - Напій з нього

Оцінка 4 з 5
На превеликий жаль, що чайний гриб вже майже не зустрічається в сучасних домашніх рецептах. Адже вчені довели, що він володіє лікувальними властивостями. Чайний гриб - це організм, який представляє собою результат взаємодії дріжджів і оцтових бактерій. Тому так і назвали-за того, що має вигляд слизової капелюшки. Доглядати за чайним грибом потрібно постійно і безперервно. Чайний гриб благотворно впливає на кишечник і прискорює одужання при застуді, полегшує біль при запаленні сечовидільної системи, також допомагає при травмах, ударах і опіках. До того ж в спеку настій чайного гриба дозволяє втамувати спрагу, задати тонус і відновити сили. З чайного гриба готують напої, кваси. Один з таких старих рецептів розповість, як зробити смачний і корисний напій. На його приготування у вас піде 20 хвилин. Рецепт розрахований на 6 порцій.

Для приготування вам знадобиться:
• Вода 3 л.
• Цукровий пісок 9 ст. л.
• Чай (листовий зелений або чорний) 1 ст. л.

Для його приготування необхідно:
• Для початку потрібно налити холодної води в каструлю, потім насипати у воду цукру, столову ложку сухого листового зеленого або чорного чаю без гірки.
• Довести рідину до кипіння, потім треба повністю розмішати цукор, остудити все це, а потім вилити отриману суміш через ситечко в 3-х літрову банку (можна яку-небудь іншу велику скляну ємність).
• Тепер потрібно промити гриб в холодній воді і опустити його в банку. Якщо він потоне, не турбуйтеся, він спливе через деякий час.
• Банку з напоєм необхідно сховати від сонця, однак треба тримати в теплі. Потрібно стежити за товщиною гриба. Товстий гриб дуже швидко накопичує оцет. Товщина гриба повинна бути приблизно 1-4 см (нижні шари гриба потрібно обережно видаляти або перекладати в інші ємності). Швидкість бродіння напою залежить від температури.
• Вживати напій можна після 3-4 днів.
• Є одна властивість, за якою можна визначити вийшов у вас напій чи ні. Правильно зроблений напій виходить досить сильно газованим, а коли наливаєш, він повинен пінитися і шипіти, схожий на звичайну газовану воду. Також потрібно, щоб до грибу надходило повітря, для цього банку потрібно накрити 3-4 шарами марлі або капроновою кришкою з вирізаною діркою посередині і не знімаючи, наливати.
Приємного втамування спраги!
Загрузка...
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent