Готуємо смачні запечені овочі в духовці рецепт
На мій погляд, найкориснішою їжею завжди були запечені овочі в духовці це дуже смачно, головне просто!.
Інгредієнти:
• Кабачок (цукіні) - 1шт
• Томати - 2 середніх штучки
• Перець солодкий (болгарський) - 1шт
• Картопля - 3-4 невеликих штучки
• Цибуля ріпчаста - 1шт
• Сіль
• Перець
Спосіб приготування:
• Ретельно промиваємо овочі. Чистимо картоплю і кабачок, потім нарізаємо їх невеликими скибочками приблизно два-три сантиметри.
• Солодкий перець звільняємо від насіння і пленочек, потім ріжемо соломкою по 1 сантіметру.
• Якщо помідори не великі, то ріжемо їх на 4 частини, якщо великі, то приблизно також як картопля і кабачок.
• Лук очищаємо від шкірки під струменем холодної води, щоб не плакати, і нарізаємо рівними півкільцями.
• Приготовлені овочі складаємо у вогнетривкий посуд або утятніцу (хтось використовує сотейник) і по своєму смаку солимо і перчимо.
• Додаємо водички мілілітрів 150 і зверху поливаємо оливковою олією.
• У розігрітій до 200оС духовці випікаємо наше овочеве асорті близько сорока хвилин.
• Готовність визначаємо за станом картоплі, якщо він з легкістю протикається зубочисткою, то наше асорті повністю готове.
• Перед подачею до столу можна зверху посипати зеленню. До речі, якщо ви не прихильник вегетаріанської їжі, то запечені овочі можуть послужити прекрасним гарніром до будь-якої страви з м'яса.
Смачного!
Готуємо запечені овочі в духовці смачний рецепт приготування