Меню на Новий рік дуже смачний рецепт
Зазвичай на Новий рік активно готують м'ясні страви - що ж робити вегетаріанцям за святковим столом? Включіть до свого меню на Новий рік оригінальне делікатесне заливне з овочів, нехай задоволеними залишаться всі! Готуємо смачно і просто самі!
Основні інгредієнти:
• Зелений солодкий перець - 2 штуки
• Кабачок - 1 штука
• Баклажан - 1 штука
• Рослинна олія для змащування дека
• Томатний сік - 350 мілілітрів
• Желатин
• Оливкова олія - 3ст.л.
• Оцет червоний винний - 1ст.л.
• Сіль, перець, зелень.
Процес приготування:
• Вимити овочі, перці розрізати на половинки, кабачок і баклажан - уздовж на смужки по 5 міліметрів в товщину. Баклажан, щоб він не увібрав забагато масла, варто присолити вже в нарізаному вигляді і залишити хвилин на 10, потім сполоснути чистою кип'яченою водою і обсушити рушником.
• Змастити рослинним маслом акуратно деко, розігріти до 200 духова шафа, викласти на деко овочі та збризнути їх все тим же маслом трохи зверху. Поставити в духовку на 10-15 хвилин - щоб стали м'якими.
• Перці після виймання з духовки на 10 хвилин обернути харчовою плівкою, потім зняти з них шкірку.
• У вогнетривкої посудині в 50 мілілітрів соку томатного додати желатин, розчинити його через помішування на водяній бані. Дати охолонути, додати решту частини соку і розмішати.
• Підготувати форму для заливного - змастити маслом, викласти туди половинки очищені перців і залити томатно-желатин сумішшю. Аналогічно поступати з кабачками, потім з баклажанами. Накрити харчовою плівкою і залишити застигати остаточно в умовах холодильника.
• Оливкова олія, сіль, перець, оцет збити всі разом віночком - це ваш соус до заливному святкового з овочів. До речі, можете поекспериментувати і з іншими приправами до нього, благо, в самому заливному спецій немає.