» » » Як приготувати цвітну капусту

Як приготувати цвітну капусту

Оцінка 4 з 5
Якщо не знаєте, як приготувати цвітну капусту, щоб вона зберігала максимальну кількість корисних властивостей, зробіть запіканку. Дивовижність цієї страви в тому, що продукти проходять мінімальну термічну обробку, залишаючи всі свої смакові якості і вітаміни. Готувати запіканку з цвітної капусти легко і швидко.
Загрузка...

Інгредієнти для рецепта «Як приготувати цвітну капусту»:

  • 500 г цвітної капусти
  • 100 г сиру
  • 2 курячих яйця
  • 100 г кисломолочного сиру
  • 20 г вершкового масла
  • 100 г сметани
  • Сіль

Як приготувати «Як приготувати цвітну капусту» в домашніх умовах

  1. Приступаємо до приготування страви. Цвітну капусту треба помити, розібрати на суцвіття, покласти в каструлю, накрити кришкою і поставити на маленький вогонь. У каструлю влийте ложку-дві води, щоб капуста не підгоріла. Цвітна капуста повинна проваритися 15 хвилин на маленькому вогні. Потім вогонь під каструлею вимикаємо і залишаємо ще на 10 хвилин. Так капуста проваритися за рахунок утриманого тепла.
  2. Поки капуста доходить до потрібної кондиції, сир натріть на дрібній тертці.
  3. У невелику миску вибити яйця, посоліть і додайте сир. Всі інгредієнти гарненько вимісіть в однорідну суміш. Цвітну капусту трохи остудіть, подрібніть за допомогою блендера і додайте до сиру. Туди ж покладіть сир і вершкове масло. Перемішайте.
  4. Стінки і дно форми для запікання змастіть маслом. На дно форми покладіть пергаментний папір.
  5. Масу, що у вас вийшла, викладіть у форму і розрівняйте. Тепер форму треба накрити кришкою і поставити на газ, зробивши малий вогонь. Форма повинна знаходитися на вогні 10 хвилин. Так дно форми розігріється. Тепер форму знімаємо з плити і з допомогою паперового рушника з внутрішньої сторони кришки знімаємо конденсат. Форму накриваємо кришкою і залишаємо на півгодини. На вогонь форму ставити не потрібно. Тим часом запіканка з кольорової капусти приготуватися за рахунок того тепла, що накопичилося. Не бійтеся, що вона охолоне, це через 30 хвилин не статися.
  6. Уздовж бортів форми проведіть ножем, накрийте форму великою тарілкою і переверніть на неї запіканку. Пергаментний папір зніміть.
  7. Запіканку з цвітної капусти прикрасьте зеленню і подавайте зі сметаною. Приємного апетиту!
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent