Якщо не знаєте, як приготувати цвітну капусту, щоб вона зберігала максимальну кількість корисних властивостей, зробіть запіканку. Дивовижність цієї страви в тому, що продукти проходять мінімальну термічну обробку, залишаючи всі свої смакові якості і вітаміни. Готувати запіканку з цвітної капусти легко і швидко.
Інгредієнти для рецепта «Як приготувати цвітну капусту»:
- 500 г цвітної капусти
- 100 г сиру
- 2 курячих яйця
- 100 г кисломолочного сиру
- 20 г вершкового масла
- 100 г сметани
- Сіль
Як приготувати «Як приготувати цвітну капусту» в домашніх умовах
-
Приступаємо до приготування страви. Цвітну капусту треба помити, розібрати на суцвіття, покласти в каструлю, накрити кришкою і поставити на маленький вогонь. У каструлю влийте ложку-дві води, щоб капуста не підгоріла. Цвітна капуста повинна проваритися 15 хвилин на маленькому вогні. Потім вогонь під каструлею вимикаємо і залишаємо ще на 10 хвилин. Так капуста проваритися за рахунок утриманого тепла.
-
Поки капуста доходить до потрібної кондиції, сир натріть на дрібній тертці.
-
У невелику миску вибити яйця, посоліть і додайте сир. Всі інгредієнти гарненько вимісіть в однорідну суміш. Цвітну капусту трохи остудіть, подрібніть за допомогою блендера і додайте до сиру. Туди ж покладіть сир і вершкове масло. Перемішайте.
-
Стінки і дно форми для запікання змастіть маслом. На дно форми покладіть пергаментний папір.
-
Масу, що у вас вийшла, викладіть у форму і розрівняйте. Тепер форму треба накрити кришкою і поставити на газ, зробивши малий вогонь. Форма повинна знаходитися на вогні 10 хвилин. Так дно форми розігріється. Тепер форму знімаємо з плити і з допомогою паперового рушника з внутрішньої сторони кришки знімаємо конденсат. Форму накриваємо кришкою і залишаємо на півгодини. На вогонь форму ставити не потрібно. Тим часом запіканка з кольорової капусти приготуватися за рахунок того тепла, що накопичилося. Не бійтеся, що вона охолоне, це через 30 хвилин не статися.
-
Уздовж бортів форми проведіть ножем, накрийте форму великою тарілкою і переверніть на неї запіканку. Пергаментний папір зніміть.
-
Запіканку з цвітної капусти прикрасьте зеленню і подавайте зі сметаною. Приємного апетиту!