У цей день мій брат повертався з армії, він відслужив там півтора року. Якось так вийшло, що я дуже давно не готувала страви з риби. Вирішила надолужити згаяне. Пішла вранці на ринок за рибою. Яку саме купити - не знала, не особливо я експериментувала в цьому питанні. Зрештою купила з красивим і таємничою назвою - Атлантида. Рибка проста, біле м'ясо і зовсім мало кісток (так сказала продавщиця і не обдурила). Так що наш старший сержант як раз потрапляв на рибний обід. На гарнір я вирішила взяти всіма улюблену картопельку. Брат прийшов, коли приготування було в самому розпалі. І тут я почула обурене «Ти готуєш рибу?». Як я могла забути, що він весь час скаржився на те, що їх в частині годують добре і щовечора у них в меню рибне блюдо: то котлетки, то філе. Особливої різноманітності немає. Півтора року на вечерю риба і картопля, він був в шоці, коли відкрив двері і відчув запах риби. Ось така смішна історія: і в день дембеля сестра постаралася. Але процес був запущений. Цей рецепт підійде для тих, хто боїться готувати щось складне, оскільки тут потрібно тільки нарізати необхідні продукти і викласти їх шарами. Детальніше про нього читайте нижче.
Інгредієнти для рецепта «Атлантида з сиром і овочами на пару»:
- Атлантида - 2 шт. (1 кг)
- Помідори - 3 шт.
- Сир - 100 г
- Сметана - 150 г
- Морква по-корейськи - 200 г
- Кріп
- Петрушка
- Приправа для риби
- Сіль
Як приготувати «Атлантида з сиром і овочами на пару» в домашніх умовах
-
рибу розморозити, випатрати, видалити луску, гарненько промити
-
нарізати шматочками (тільки не дуже тонкими)
-
викласти рибу в миску, додати приправу (у мене вона без солі, тому сіль додаю окремо)
-
перемішати і дати настоятися хвилин 15, а можна і більше
-
додати зелень і сметану (перевага була у кропу, люблю його дуже)
-
тим часом почистити картоплю, викласти її в чашу мультиварки і залити водою (можна відразу окропом, щоб було швидше)
-
викласти рибу в ємність для приготування на пару
-
зверху викласти шар моркви
-
нарізати помідори кружечками
-
викласти їх після шару моркви
-
нарізати сир кубиками і викласти самим останнім шаром
-
поставити ємність поверх чаші, включити режим «пароварка» на 30 хвилин. Рибка вийшла відмінна і зайшла на «ура». А брат, який був спочатку проти, взяв свої слова назад, адже такого в армійському меню не було. Рибка просто танула в роті, кісточку потрібно видаляти лише центральну. Морквини можна і побільше, я б ще лучка додала, але на рахунок у нас «пунктик».
-
І риба на пару ніяк не зрівняється з смаженої: ні за смаком, ні по корисним властивостям. Обов'язково повторю найближчим часом або придумаю щось новеньке. Приємного апетиту!