Фріттата, по суті, є омлетом з різними начинками. Це популярне італійське блюдо дуже легко можна приготувати із залишків відвареного м'яса, ковбаси, з додавання овочів, двох-трьох сортів сиру, включаючи пармезан.
Інгредієнти для рецепта «Фріттата з брокколі»:
- 200 г брокколі
- 2-3 ст. л. рослинної олії
- 1 невелика цибулина
- 200 г відвареного м'яса (грудинки, бекону, ковбаси)
- 6 яєць
- 3 ст. л. вершків
- сіль
- мелений чорний перець
Як приготувати «Фріттата з брокколі» в домашніх умовах
-
Розріжте брокколі на невеликі шматочки і відваріть в киплячій підсоленій воді. М'ясо наріжте кубиками.
-
Цибулю наріжте кубиками і обсмажте в розігрітому рослинному маслі до золотистого кольору,
додайте нарізане відварне м'ясо, перемішайте і обсмажте 2-3 хвилини,
додайте брокколі, перемішайте і готуйте ще 2 хвилини.
-
Яйця злегка збийте з вершками, посоліть, поперчіть, рівномірно вилийте в сковороду, перемішайте і готуйте, помішуючи лопаткою, поки низ омлету не загусне.
-
Розігрійте духовку до 190 ° С, потім оберніть ручку сковороди фольгою (якщо вона не термостійкий) і поставте її на верхню полицю духовки ще на 3-5 хвилин, поки верх омлету чи не стане золотистого кольору.