» » » Запіканка з білокачанної капусти

Запіканка з білокачанної капусти

Оцінка 4 з 5
Дуже смачна і недорога запіканка із звичайних і доступних овочів, яка сподобається всій родині. Навіть маленькі дітки із задоволенням з'їдять ніжну і трохи солодкувату запіканку, яка схожа на гарний овочевий тортик. Щоб заощадити час на підготовку овочів вам знадобляться дві сковороди і мінімум часу на випікання.
Загрузка...

Інгредієнти для рецепта «Запіканка з білокачанної капусти»:

  • 70 г вершкового масла
  • 700 г білокачанної капусти
  • 1 склянка бульйону
  • 1/3 ч. л. меленого коріандру
  • 1 ч. л. кумина (зіра)
  • 1 ч. л. сушеного фенхелю
  • 3 ст. л. манної крупи
  • 6 яєць
  • 2 ст. л. вершків або молока
  • 2 великі моркви
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. часникового порошку
  • 150 г голландського сиру
  • сіль
  • мелений перець
  • 2 сковороди
  • форма для випікання 26 см
  • 1 ст. л. мелених білих сухарів

Як приготувати «Запіканка з білокачанної капусти» в домашніх умовах

  1. Розтопіть в сковороді приблизно 35 г вершкового масла. Капусту дрібно наріжте, трошечки присолите і пам'ятайте руками, викладіть в сковороду і обсмажуйте, поки капуста не зменшиться в обсязі, додайте бульйон (овочевий, м'ясний), коріандр, кумін, фенхель, тушкуйте на невеликому вогні, поки рідина не випарується, а капуста не стане м'якою, трохи остудіть.
    У злегка остигнула капусту додайте манку і 1 яйце, перемішайте.
  2. Поки гаситься капуста, очищену моркву натріть на крупній тертці. Розтопити на другий сковороді вершкове масло, викладіть моркву, додайте цукор, перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте на невеликому вогні, поки морква не стане м'якою, додайте часниковий порошок і перемішайте.
  3. У яйця додайте трошечки солі, меленого перцю і молоко, злегка збийте вінчиком, сир натріть на крупній тертці.
  4. Нагрійте духовку до 200 ° С. Форму для випікання змастіть маслом, посипте сухарями. На дно форми рівномірно розкладіть половину тушкованої капусти, зверху викладіть тушковану моркву, на моркву рівномірно викладіть залишилася капусту, на капусту вилийте яйця, посипте сиром і поставте в розігріту духовку, випікайте 20-25 хвилин до золотистої скоринки. Готову запіканку акуратно відокремте ножем від бічних стінок форми і дайте охолонути. Остиглу запіканку з білокачанної капусти розріжте гострим ножем на 4-6 порцій, подавайте зі сметаною.
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent