Просте, нехитре навіть блюдо марокканської кухні. Але якщо яєчня й омлет кілька набридли - спробуйте шакшуку. Та й коли її готувати в Росії, якщо не влітку?
Інгредієнти для рецепта «Шакшука рецепт з фото»:
- Баклажани 2.0 шт
- Помідори червоні 1.0 шт
- Перець солодкий жовтий 1.0 шт
- Цибуля ріпчаста 1.0 шт
- Яйце куряче 1.0 шт
- Олія оливкова 2.0 ст.л.
Як приготувати «Шакшука рецепт з фото» в домашніх умовах
-
Набір овочів для шакшука може бути абсолютно довільним, я зазвичай готую її на баклажанах, помідорах, солодкому перці й цибулі. А можна додати кабачки, часник - як вам буде завгодно.
-
Овочі очистити, дрібно нарізати кубиками і на сковорідку в оливкове масло.
-
Смажити-томити на середньому вогні до готовності, посолити, поперчити і спорудити з них на сковороді "кратер".
-
У цей кратер з овочів вбити куряче яйце. Намагатися не пошкодити жовток. Можна готувати шакшуку на 1 яйце, а можна і на кілька, тоді кратерів повинен бути більше.
-
Накрити сковороду кришкою, смажити на середньому вогні, поки жовток не затвердіє. Ось тільки заважати не треба! (Хоча - хто заборонить?)
-
А потім додати до шакшука гострий соус. У мене був "Червоний диявол" з перцем кайенский, можна взяти "Тобаско", а можна і зовсім без соусу. Варіантів шакшука - море, спробуйте мою, пригощаю! Приємного апетиту!