Моцарелла - це молодий сир не тривалого зберігання, він має ніжний, злегка пріснуватий смак, на дотик злегка пружний, зберігається в сироватці (своєму власному "розсолі"). При тепловій обробці моцарелла легко плавиться, тому в Італії для піци і запіканок готують більш щільну моцарелу, яка зберігається без сироватки. Для рецепту ми використовували двестіграммовий кульку моцарелли в розсолі, який італійці називають "БОККОНЧІНО". Обсмажена моцарелла, це не просто страва - це делікатес
Інгредієнти для рецепта «Моцарелла смажена в сухарях»:
- 200 г сиру моцарелла
- 1 яйце
- 2 ст. л. борошна
- 2-3 ст. л. панірувальних сухарів
- 2 свіжих помідора
- сіль
- мелений перець
- 2 ст. л. оливкової олії
- зелень для прикраси
Як приготувати «Моцарелла смажена в сухарях» в домашніх умовах
-
Підготуйте ємності з борошном, панірувальними сухарями і яйцем, яке злегка збийте. За бажанням, в панірувальні сухарі додайте спеції
-
Так, як моцарелла готується дуже швидко, підготуйте овочі, з якими ви будете подавати сир.
Вимийте помідори, наріжте їх часточками, викладіть на тарілку, посоліть, поперчіть, збризніть оливковим маслом, прикрасьте зеленню.
-
Налийте в сковороду 1 столову ложку оливкової олії і добре нагрійте його.
-
Сир вийміть з розсолу, обсушити серветкою, гострим ножем розріжте його на 3-4 пластинки.
-
Пластинки сиру моцарелла обваляйте в борошні, занурте у збите яйце, потім обваляйте в сухарях. Всі платівки сиру викладайте в гаряче масло одночасно, так як він дуже швидко плавиться. Обсмажуйте з двох сторін 15-20 секунд, відразу викладіть біля овочів, подавайте теплими.