З мінімальної кількості інгредієнтів можна приготувати не зовсім звичайну і смачну баклажанну ікру. Всім відомо, що баклажани трохи гірчать. У запечених в духовці баклажанів гірчинка пропадає і в поєднанні з яйцем смак у ікри стає більш ніжний. Готувати таку ікру дуже просто.
Інгредієнти для рецепта «Ікра з баклажанів і яєць»:
- 700 г баклажанів
- 2 яйця
- 25 г зелені петрушки
- 3 зубчики часнику
- 4-5 ст. л. рослинної олії
- 1 ст. л. оцту
- 2 помідори
- сіль
Як приготувати «Ікра з баклажанів і яєць» в домашніх умовах
-
Баклажани вимийте, відріжте хвостики, проколіть 2-3 рази виделкою, покладіть на деко, спечіть в духовці до готовності.
Невеликі баклажанчікі будуть готові через 30 хвилин при 200 градусах тепла, а середнім і великим баклажанам буде потрібно від 35 до 50 хвилин.
-
Запечені баклажани охолодіть, зніміть шкірку, а м'якоть дрібно порубати ножем.
-
Яйця зваріть круто, охолодіть, очистіть і також дрібно порубати ножем.
-
Вимийте петрушку, струсіть воду, залиште трохи для прикраси, іншу дрібно наріжте.
У баклажанну масу додайте подрібнений часник, сіль, рослинна олія, оцет і все ретельно перемішайте.
-
Потім додайте подрібнені яйця.
-
Баклажанну ікру перемішайте з яйцями, викладіть на тарілку, прикрасьте петрушкою і часточками помідора. Баклажанну ікру з яйцями можна викласти на часточки помідорів і посипати дрібно нарізаною петрушкою