Манджа, це не конкретний рецепт страви з певними інгредієнтами, так називають в Болгарії густий овочевий суп або соус, до складу якого входять баклажани, перець і помідори. Це пісне овочева страва балканської кухні дуже популярно в Молдові і на півдні України. Одесити (які знають толк в баклажанах), готують з них щось подібне соусу або ікри, подають з печеним перцем і називають це блюдо Манджу. Блюдо виходить дуже ароматним, барвистим і ситним, незважаючи на те, що воно вегетаріанське.
Інгредієнти для рецепта «Манджа з баклажанів з печеним перцем»:
- 3 баклажана середньої величини
- 2 ріпчасті цибулі
- 4-5 помідорів
- 2-3 зубчики часнику
- 4 болгарських перцю
- 1 ч. л. солі
- 2 ч. л. цукру
- 1 ч. л. меленої солодкої паприки
- зелень петрушки для прикраси
- рослинне масло
Як приготувати «Манджа з баклажанів з печеним перцем» в домашніх умовах
-
Очистіть баклажани від шкірки, наріжте кубиками, посипте крупною сіллю і відставте убік на 20-30 хвилин віддавати гіркота.
-
Очищений ріпчасту цибулю наріжте кубиками, викладіть в сотейник з розігрітим рослинним маслом.
-
Обсмажте цибулю до готовності.
-
Поки смажиться цибуля, баклажани швидко промийте холодною водою.
-
Додайте промиті від солі баклажани до цибулі і обсмажте на середньому вогні 5 хвилин.
-
Поки обсмажуються баклажани, помідори наріжте невеликими кубиками.
-
Додайте помідори до баклажанів з цибулею, перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте на невеликому вогні 10 хвилин. Потім додайте, сіль, цукор, солодку паприку, подрібнений часник, перемішайте і готуйте ще 5 хвилин. У вас повинно вийти блюдо у вигляді густого супу. Але якщо ви хочете, щоб воно було більш густим, що не накривайте сотейник кришкою.
-
Поки овочева Манджа гаситься в сотейнику, перці змастіть пензликом рослинним маслом і запечіть їх у духовці при 200 ° С. Коли шкурка на перцях почне пузириться і місцями пригоряти, вийміть їх з духовки.
-
Викладіть перці в глибокі тарілки, поруч налийте Манджу з баклажанів і помідорів, посипте різаної петрушкою, подавайте гарячим. У мене на фотці зелені гострі перці, смачно, але на любителя.