» » » Манджа з баклажанів з печеним перцем

Манджа з баклажанів з печеним перцем

Оцінка 4 з 5
Манджа, це не конкретний рецепт страви з певними інгредієнтами, так називають в Болгарії густий овочевий суп або соус, до складу якого входять баклажани, перець і помідори. Це пісне овочева страва балканської кухні дуже популярно в Молдові і на півдні України. Одесити (які знають толк в баклажанах), готують з них щось подібне соусу або ікри, подають з печеним перцем і називають це блюдо Манджу. Блюдо виходить дуже ароматним, барвистим і ситним, незважаючи на те, що воно вегетаріанське.
Загрузка...

Інгредієнти для рецепта «Манджа з баклажанів з печеним перцем»:

  • 3 баклажана середньої величини
  • 2 ріпчасті цибулі
  • 4-5 помідорів
  • 2-3 зубчики часнику
  • 4 болгарських перцю
  • 1 ч. л. солі
  • 2 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. меленої солодкої паприки
  • зелень петрушки для прикраси
  • рослинне масло

Як приготувати «Манджа з баклажанів з печеним перцем» в домашніх умовах

  1. Очистіть баклажани від шкірки, наріжте кубиками, посипте крупною сіллю і відставте убік на 20-30 хвилин віддавати гіркота.
  2. Очищений ріпчасту цибулю наріжте кубиками, викладіть в сотейник з розігрітим рослинним маслом.
  3. Обсмажте цибулю до готовності.
  4. Поки смажиться цибуля, баклажани швидко промийте холодною водою.
  5. Додайте промиті від солі баклажани до цибулі і обсмажте на середньому вогні 5 хвилин.
  6. Поки обсмажуються баклажани, помідори наріжте невеликими кубиками.
  7. Додайте помідори до баклажанів з цибулею, перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте на невеликому вогні 10 хвилин. Потім додайте, сіль, цукор, солодку паприку, подрібнений часник, перемішайте і готуйте ще 5 хвилин. У вас повинно вийти блюдо у вигляді густого супу. Але якщо ви хочете, щоб воно було більш густим, що не накривайте сотейник кришкою.
  8. Поки овочева Манджа гаситься в сотейнику, перці змастіть пензликом рослинним маслом і запечіть їх у духовці при 200 ° С. Коли шкурка на перцях почне пузириться і місцями пригоряти, вийміть їх з духовки.
  9. Викладіть перці в глибокі тарілки, поруч налийте Манджу з баклажанів і помідорів, посипте різаної петрушкою, подавайте гарячим. У мене на фотці зелені гострі перці, смачно, але на любителя.
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent