» » » Оладки з кабачків

Оладки з кабачків

Оцінка 4 з 5
Кабачки на початку літа на нашому ринку з'являються одними з перших. А, поруч лежать пучки зеленої цибулі та кропу, які так і просяться, щоб їх додали в кабачкові оладки :))
Незважаючи на те, що в кабачках майже 90% води, в їх плодах багато мінеральних солей, вітамінів і ще багато чого корисного з таблиці Менделєєва. Вони не викликають алергії і абсолютно не калорійні, так що є привід задуматися тим, хто не дуже любить кабачки.
Загрузка...

Інгредієнти для рецепта «Оладки з кабачків»:

  • 1 кг маленьких молодих кабачків
  • 50 г зеленої цибулі
  • 40 г свіжого кропу
  • 1 зубчик часнику
  • 5-6 ст. л. борошна
  • 2 яйця
  • рослинна олія
  • сіль
  • мелений чорний перець

Як приготувати «Оладки з кабачків» в домашніх умовах

  1. Кріп і цибулю бажано ненадовго замочити в холодній воді. Таким чином, зів'яла зелень «підбадьорити», а бруд осяде на дні миски. Потім зелень ще раз обполосніть під проточною водою, струсіть і дрібно наріжте.
  2. Кабачок очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці. У маленьких молодих кабачків немає насіння і ніжна шкірка, в якій багато вітамінів і, за бажанням, можна кабачок натерти разом з шкіркою.
  3. Ретельно відіжміть сік з натертого кабачка (зробити це найпростіше руками), сік не виливайте. Сік кабачків містить найкращі властивості плодів. З нього можна зробити відмінну маску або заморозити кубиками і протирати ними особа.
  4. Налийте в сковороду трохи олії і нагрійте його до середньої температури.
    Покладіть в миску натертий кабачок, подрібнений зубчик часнику, дрібно нарізані кріп і зелена цибуля, яйця, борошно, посоліть, поперчіть, ретельно перемішайте. Увага, не пересолити, кабачкова маса візуально виглядає більше.
  5. Столовою ложкою викладайте кабачкову масу в розігріте масло і обсмажуйте оладки на середньому вогні з обох боків до золотистого кольору. Щоразу перемішуйте масу, так як кабачки будуть продовжувати виділяти сік, а якщо додати борошно, оладки вийдуть борошняними, а не овочевими.
  6. Подавайте оладки з кабачків зі сметаною, йогуртом або молоком.
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent