» » » Долма з овочами та горіхами

Долма з овочами та горіхами

Оцінка 4 з 5
Долма конкурент голубцям з капусти, причому переваги залишаються за нею. Листя майже не готуються, загорнуті долмушкі НЕ обсмажуються, а тільки тушатся. Виходять мініатюрними, смак від виноградного листя незвичайний, начинку можна робити різноманітну. Найчастіше долму готують з м'ясним фаршем, а ви спробуйте цю!
Загрузка...

Інгредієнти для рецепта «Долма з овочами та горіхами»:

  • Листя винограду свіжі (100 гр) 20шт
  • Помідори (100 гр) 1шт
  • Морква (50 гр) 0.5шт
  • Цибуля ріпчаста (75 гр) 1шт
  • Рис шліфований круглий (100 гр) 0.5ст.
  • Волоський горіх (ядро) (100 гр) 0.71ст.
  • Ізюм (50 гр) 0.4ст.
  • Лимон (60 гр) 0.5шт
  • Перець червоний гострий мелений (1 гр) 0.25ч.л.
  • Кінза зелень (4 гр) 2вет.
  • М'ята свіжа (10 гр) 1вет.
  • Олія рослинна (раф.) (50 гр) 5ст.л.

Як приготувати «Долма з овочами та горіхами» в домашніх умовах

  1. Листя винограду для долми промити, обрізати живці (зручно ножицями). Свіже листя залити на 7-10 хв окропом, консервовані добре промити, якщо використовувався розсіл, то вимочити протягом 1ч.
  2. Рис відварити до напівготовності будь-яким способом . Воду злити, рис остудити.
  3. Моркву натерти на крупній тертці.
  4. Цибулю дрібно нарізати.
  5. Горіхи порубати ножем або придушити качалкою.
  6. Ізюм залити окропом на 10-15 хв, промити, обсушити.
  7. Зелень дрібно посікти.
  8. Помідор нарізати дрібними кубиками.
  9. На розігрітій олії обсмажити цибулю з морквою, додати рис і готувати ще 5-7 хв. Додати горіхи, родзинки, посолити і поперчити. Начинку злегка остудити.
  10. Закручувати овочеву долму також як і м'ясну.
    На матову виворітну поверхню (прожилки більш явно проступають) виноградного листя, ближче до місця, де був держак, викладати начинку (трохи менше 1 ст.л.). Лист загорнути. Спочатку прикрити начинку нижніми краями аркуша, потім загорнути лист з боків і закрутити в рулончик. Можна згорнути лист у рулончик, а потім вказівним пальцем підвернути краю у всередину.
  11. До помідорам додати воду, сік лимона, 2 ст.л. рослинної олії, поперчити. Все перемішати.
  12. Дно каструлі застелити листям, скласти долму, краєм підверненого аркуша вниз, викласти помідори з заливкою.
  13. Зверху накрити листям і придавити тарілкою.
    Гасити на повільному вогні протягом 30-35 хв, після закипання рідини.
    Можна протушкувати в мікрохвильовці: високий режим - 3 хв, низький - 10 хв, витримка в печі 10 хв.
  14. Подавати можна як у гарячому так і в холодному вигляді. Підійде овочевий соус, кефір, натуральний йогурт, червоне вино.
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent