» » Самса

Самса

Самса є найпопулярнішим виробом з тіста в Узбекистані, та й у всій Середній Азії. Уявіть, як на базарі продавці протягають вам смачну, рум'яну і гарячу самсу з апетитними шматочками м'яса, кільця цибулі і розпареній Думбія. Самса узбецька має безліч рецептів, тому не варто сперечатися яка самса правильна і класична. На вигляд самсу готують трикутної, круглої, квадратної, маленької, середньої та великої. Роблять її з листкового тіста з різними начинками, також самса буває парна, потрійна або четвірна, печена або смажена. Двома найважливішими інгредієнтами для самси є лук і баранячий жир.

Вчені довели, що самса є абсолютно правілььним продуктом. У ній природний жир є "хорошим" холестерином, які не дозволяє судинах стати ламкими, а так як самсу готують в тандирі, тобто на пару - його можна вважати практично дієтичним. На сьогоднішній день самса є актуальним стравою, всюди можна зустріти закусочні, де можна покуштувати цього ароматного страви. Самса рецепт з фото можна відшукати на узбецьких сайтах, там показано як правильно зробити самсу. При поїданні правильної самси з неї повинен випливати обпалюючий сік. Разом з м'ясом в начинку можна покласти гарбуз, картоплю, а можна і без м'яса. Якщо ви відшукали самса рецепт, хочете її приготувати, але є жителем багатоквартирного будинку, де немає тандира, використовуйте ваш духову шафу.

Досить запастися усіма інгредієнтами і вільним часом, щоб вийшла смачна самса. Тісто для самси можна приготувати прісним або додати жир, наприклад, маргарин, рослинна, вершкове масло. У начинку можна додавати яловичину або баранину. Можна і курятину, але така самса не буде мати того особливого аромату, по якому і визначають самсу і цим вона відрізняється від пиріжка з м'ясом. Необхідний продукт в начинці - жир. Практично завжди його додають в начинку окремо, дрібними шматочками, або одним шматочком на самсу. Найважливіший компонент начинки - цибуля. З чим би ви не робили самсу, з яким м'ясом або овочами, без цибулі нам не обійтися.