Щоб порадувати гостей оригінальним блюдом, можна приготувати фаршировані кальмари, рецепти яких дуже різноманітні. Таке блюдо чудово поєднується з макаронами. Пікантний соус наділяє їх незабутнім смаком.
Інгредієнти для рецепта «Фаршировані кальмари рецепти»:
- Труби кальмара 2 шт.;
- Зелена цибуля 1 пучок;
- Часник 8 зубчиків;
- М'ясо креветок 300 грам;
- М'ясо краба 300 грам;
- Лимонний сік 1 ст. ложка;
- Вершкове масло 3/4 склянки;
- Вершковий сир 400 грам;
- Молоко 3 склянки;
- Сир Пармезан 300 грам;
- Чорний перець 1 щіпка;
- Сир Романо 200 грам;
- Макарони 1 пачка.
Як приготувати «Фаршировані кальмари рецепти» в домашніх умовах
-
Для початку заготовити деякі необхідні інгредієнти. Почистимо і дрібно наріжемо зелену цибулю. Наріжемо м'ясо креветок і краба за смаком. Вершковий сир наріжемо кубиками. Пармезан і сир Романо натремо на середній тертці.
-
Труби кальмара промиваємо і даємо їм обсохнути.
-
Візьмемо велику миску і перемішаємо в ній нарізану цибулю, м'ясо креветок, краба та 6-ть розчавлених зубчиків часнику. Все добре перемішуємо і додаємо лимонний сік.
-
Начиня кальмара. У кожну трубу кладемо ложкою потроху отриманої суміші. Кожен кінець закріплюємо зубочисткою. Далі перекладаємо у форму для випікання одним шаром.
-
Візьмемо невелику каструлю і розтопимо в ній масло на середньому вогні. Додамо до масла часник і сир. Готуємо, поки сир не розплавиться, злегка помішуючи. Далі додаємо молоко і варимо, поки суміш не стане добре прогрітою. Потім знімаємо з вогню і додаємо сир пармезан і перець, перемішуємо.
-
Кальмари у формі заливаємо приготовленим соусом. Потім посипаємо кожну трубочку сиром Романо (двома столовими ложками).
-
Розігріємо духовку до 175 градусів і поставимо в неї форму випікатися, поки не підсмажиться сир.
-
Поки кальмари випікаються в духовці, приготуємо макарони.
-
Фаршировані кальмари подаємо на стіл, виклавши на макарони.