Заливне з риби дуже смачний рецепт
Ця страва дуже святкове і просто ідеально підходить до святкового столу. Готується не зовсім швидко, але воно того варте. Отже, готуємося до свята і готуємо без витрат холодець із риби.
Основні інгредієнти:
• Судак-1 кілограм;
• 2 шт. - Цибуля ріпчаста;
• Яйце куряче;
• Морква-1 шт.;
• Желатин, лимони, петрушка, сіль, перець.
Процес приготування:
• Заливне найкраще вийде зі свіжої рибу. Промийте рибу, випатрайте, відріжте зябра.
• Відріжте рибі голову і хвіст, відокремте філе від хребта та поріжте рибу не великими шматочками.
• Все, крім філе та викинутих нами нутрощів, покладіть в каструлю і доведіть до кипіння. У каструлю опустіть дві цибулини і морквину, цілими. Посоліть, зменшіть вогонь і варіть близько години.
• З приготованого бульйону, все можна сміливо викидати (або віддати твариною), морквину відкладіть в сторону.
• У бульйон киньте порізане шматочками філе і поваріть хвилин 10.
• Дістаньте філе з бульйону. Бульйон процідіть через марлю.
• Желатин замочити в чашці з водою і забути на хвилин сорок. Потім влити в бульйон, довести до кипіння і процідити.
• У дуже велику і трохи глубоковатую тарілку, покладіть шматочки філе, прикрасьте їх лимоном і петрушкою, а також шматочками звареного заздалегідь яйця і залийте нашим бульйоном.
• Поставити в холодне місце до моменту застигання.
• Готове заливне з риби, постарайтеся прикрасити свіжою зеленню і скропити трохи лимонним соком.
Заливне з риби відмінне блюдо до святкового столу