» » » Заливне з судака

Заливне з судака

Оцінка 4 з 5

Готуємо смачну страву заливне з судака


Страва не зовсім проста, але варто часу і сил, яких доведеться провести господині біля плити. Пропоную поворожити над рибкою і приготувати заливне з судака.Ето блюдо дуже смачне та ефективно виглядає на святковому столі.

Основні інгредієнти:
• 600-700 грам-судак;
• 1 шт. - Цибулина;
• 1 шт. - Морква;
• Стакан білого вина;
• Корінь селери, лавровий лист, чорний перець і сіль;
• 3 шт. - Яйця;
• Лимон, петрушка;
• Пакетик желатину.

Процес приготування:
• Для початку займемося нашої рибкою. Промиємо під проточною водою, відділимо голову і хвіст, вичистимо всі нутрощі. Акуратно відокремте хребет від м'якоті, щоб у нас залишилося два шматочки філе. Видаліть реберні кістки.
• Промийте два шматочки філе, висушіть паперовим рушником, посоліть і загорніть два шматочки в різні два шматки фольги, шкірою вниз. Поставте в духовку на годину при температурі 100 градусів. Нехай рибка пропечеться у власному соку.
• По закінченню години, дістань фольгу з рибою, і дайте їй самостійно охолонути. Злити сік, що утворився, а рибу загорніть в харчову плівку і покладіть в холодильник на пару годин, а, взагалі, бажано на ніч, щоб вона як слід, ущільнилася і не кришилася.
• Рибні кістки і голову залийте водою, приблизно один літр. Киньте в каструлю цілими морквину та цибулину, додайте стебло селери. Як закипить, весь час знімаємо пінку, коли пінки вже не буде, додають п'ять горошин чорного перцю і лавровий лист, трохи посоліть. Варити, не накриваючи кришкою, 15 хвилин, потім додати біле вино, довести до кипіння і варити ще 20 хвилин.
• Бульйон ретельно процідити, бажано пару раз. Морквину відкласти в сторону, вона нам знадобиться для прикраси. Ввести в бульйон наш желатин і довести до кипіння, знову процідити.
• Заливне можна робити на красивій великій тарілці або в маленьких порційних піалах, також, в маленьких фігурних формочках. Ми з вами будемо робити на красивому і великому блюді. На дно тарілки викладаємо лимон і моркву, шматочками, як вам подобається, потім кладемо шматочки рибки, прикрашаємо, свіжою петрушкою і різаними навпіл яйцями (краще брати перепелині), заливаємо нашу тарілку получившимся бульйоном і ставимо в холодне місце до моменту його застигання.
• Щоб ваш бульйончик вийшов чистим і прозорим, кип'ятіть його на маленькому вогні і в кінці варіння киньте кубик льоду. Смачного!

Заливне з судака це блюдо відмінно виглядає на святковому столі
Загрузка...
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent