Сьогодні згадуємо середземноморську кухню і готуємо фаршировані кальмари, рецепти їх приготування можуть бути різними. Зупинимося на одному з них і в якості начинки візьмемо печериці і сир.
Інгредієнти для рецепта «Фаршировані кальмари рецепти»:
- Кальмари тушки 5 штук;
- Печериці (можна будь-які гриби) 350 грам;
- Вершкове масло-50 грам;
- Яйця-5 штук;
- Цибуля 2 штуки;
- Сир твердий 120 грам;
- Сметана 1 склянка;
- Майонез 1 склянка;
- Борошно 2,5 столових ложки;
- Приправи, сіль, перець, за смаком;
- Зелень, цибулю;
Як приготувати «Фаршировані кальмари рецепти» в домашніх умовах
-
Покладемо кальмарів у миску з водою, виймемо нутрощі і помиємо їх. Ножем знімемо рожеву плівку, знову моєму і перекладаємо на друшляк, вода повинна повністю стекти. Яйця відваримо круто, остудимо, потремо на тертці (великої). Гриби добре промиємо і дрібно поріжемо. Цибулю очистимо й дрібно поріжемо. На сковороді обсмажуємо цибулю і гриби до напівготовності. Твердий сир тремо, цибуля зелена і зелень дрібно рубаємо. Змішуємо: гриби, цибуля, сир, яйця, зелень, посипаємо приправами і посолимо. Цієї фаршируємо начинкою кальмарів, (місця, з яких може витекти начинка, сцепим зубочистками). Нам знадобиться жаровня, або глибоке деко, викладаємо кальмарів туди. Робимо соус: у ємності з'єднаємо сметану, майонез, сіль і борошно, перемішаємо. Цим соусом заливаємо фаршированих кальмарів, ставимо в духовку, готуємо 40-50 хвилин при температурі 170 o с. Виймаємо з духовки, видаляємо зубочистки. На велику тарілку перекладаємо кальмарів, при бажанні разрежем навпіл поперек, подамо до столу гарячими. Приємного апетиту!